Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

DELEGACIJA SENATA REPUBLIKE ITALIJE I AMBASADE ITALIJE U CRNOJ GORI POSJETILA NBCG

U okviru zvanične posjete Crnoj Gori, senatori Odbora za spoljne poslove i emigraciju Senata Republike Italije Paolo Korsini i Vito Petroćeli, kao i ambasador Italije u Crnoj Gori Vinćenco del Monako i saradnica u Ambasadi Tereza Albano posjetili su Nacionalnu biblioteku Crne Gore „Đurđe Crnojević“ na Cetinju.

U razgovoru sa direktorom Nacionalne biblioteke, gospodinom Bogićem Rakočevićem, uvaženi gosti su izrazili zadovoljstvo na ukazanoj prilici da posjete Biblioteku, bivše Italijansko poslanstvo, kao i da saznaju nešto više o njoj i crnogorskoj kulturi.

Bilo je riječi o fondovima Biblioteke, ukupnom broju naslova koji se u njoj čuva, kao i mogućnosti da gosti iz Italije daju doprinos obogaćivanju knjižnog fonda.

Ambasador Italije gospodin Vićenco del Monako najavio je češće posjete Nacionalnoj biblioteci, kako bi i na taj način iskazao njegovu opredijeljenost za kulturno i uopšte povezivanje Crne Gore i Italije.

Gostima iz Italije, direktor Rakočević uručio je prigodne poklone u vidu izdanja vezanih za Italijansko poslanstvo i riznica Nacionalne biblioteke.