Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

IZLOŽBA „CRNA GORA NA KARTAMA I U ATLASIMA“ – RIJEKA 10.10.2017

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ je na poziv Saveza Crnogoraca u Rijeci i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja gostovala sa izložbom „Crna Gora na kartama i u atlasima“, autorke Danijele Radulović. Osim nje, svečanom otvaranju su prisustvovali direktor Bogić Rakočević i pom. direktora Dragica Lompar. Izložba je bila veoma toplo pozdravljena od strane zaposlenih u Pomorskom i povijesnom muzeju, kao i od crnogorske dijaspore u Rijeci.

Na otvaranju su govorili i direktorica Muzeja dr. sc. Tea Perinčić, mr.sc. Nikša Mendeš, predstavnik Primorsko-goranske županije i Ljubo Radović, predsjednik Saveza Crnogoraca u Rijeci..

Iste večeri održana je promocija knjige Katarine Mitrović „Benediktinci na području Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije“ i otvaranje izložbe „Gaser u Crnoj Gori: potreba i ponos“ Kulturnog centra Bar i JU Muzeji i galerije Budva. Izložbe će biti otvorene do 21. oktobra 2017. godine.

Ova izložba je samo jedna od manifestacija koje se realizuju u saradnji sa Savezom Crnogoraca u Rijeci i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja.