Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

NACIONALNA BIBLIOTEKA CRNE GORE NA 13. SAJMU KNJIGA U PODGORICI

U garažnom dijelu šoping mola Delta City večeras se otvara Međunarodni podgorički sajam knjiga, trinaesti po redu. Ovogodišnji Sajam nosi slogan: “Oprez, čitanje može izazvati slobodno razmišljanje! Djeca čitalaca i sama postaju čitaoci”.

Kao ranijih godina, Nacionalna biblioteka će predstaviti svoja prepoznatljiva izdanja iz svijeta bibliotečko-informacione djelatnosti, kulturne istorije, savremene crnogorske književnosti, kao i vrijedna bibliofilska i bibliografska izdanja.

Tako će, 8. maja u 12h organizovati Okrugli sto na temu „Cmogorsko bibliotekarstvo, stanje i perspektive”, a za 16h planirana je promocija knjige „Ubojtak” Boža Bulatovića.

9. maja, sa početkom u 15h Biblioteka organizuje predavanje „Značaj legata”.

Narednog dana, u 15 časova, posjetioci Sajma će imati priliku da čuju besjedu Senke Naunovske, direktorice Narodne i univerzitetske biblioteke Makedinije ‘’Kliment Ohridski”:  „Građa o Cmoj Gori u fondovima Narodne i univerzitetske biblioteke Makedinije Kliment Ohridski”.

Tribina „Školske biblioteke” održaće se 11. maja, sa početkom u 15 časova.

12. maja u 15 časova biće organizovano predstavljanje tematskog broja lista „Komuna”.

Posljednjeg dana Sajma Nacionalna biblioteka će promovisati  svoja izdanja između dva sajma. Promocija će početi u 17 časova.

Sajam će trajati od 7.05 – 14.05.2018. godine.