Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

ODRŽANA DRUGA SJEDNICA SAVJETA COBISS.NET-A U MARIBORU

Druga sjednica Savjeta COBISS.Net-a održana je 30. novembra u prostorijama Instituta informacijskih znanosti u Mariboru.

Nacionalnu biblioteku Crne Gore „Đurđe Crnojević“ predstavljali su direktor Bogić Rakočević i rukovodilac COBISS centra Crne Gore Vjenceslava Ševaljević. Sjednici su prisustvovali i članovi mreže COBISS iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Republike Srpske, Slovenije i Srbije. Za predsjednika Savjeta izabran je Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine.

Prezentovane su dosadašnje i buduće aktivnosti u vezi sa međunarodnom razvojnom pomoći za finansiranje projekta COBISS.Net. Svi prisutni su se usaglasili da je neophodno pronaći modalitete da se u zemljama članicama što aktivnije angažuju svi relevantni činioci, kako bi se osiguralo finansiranje ovog značajnog regionalnog projekta.

Iz Instituta informacijskih znanosti, koji je ujedno i Regionalni centar za bibliotečko informacione sisteme  i informacione sisteme za  istraživačke aktivnosti u okviru UNESCO-a, upoznali su prisutne sa novostima u sistemu COBISS, odnosno sa aktivnostima koje su planirane za 2018. godinu.

Treća sjednica Savjeta zakazana je za kraj 2018. godine.