Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

POSTDIPLOMCI FILOLOŠKOG FAKULTETA POSJETILI NBCG

Studenti postdiplomskih studija Filološkog fakulteta iz Nikšića, sa četiri studijska programa (crnogorski, srpski, italijanski i engleski jezik i književnost) su 18. decembra, u okviru predmeta Tehnika naučnog rada, sa profesoricom Dušankom Popović, posjetili Nacionalnu biblioteku Crne Gore „Đurđe Crnojević“ na Cetinju.

Cilj studijske posjete bio je proširiti znanja i vještine neophodne za korišćenje bibliotečkih izvora tokom izrade naučnog rada, dok je program posjete obuhvatio obilazak biblioteke i upoznavanje sa njenim odjeljenjima, njihovim funkcionisanjem i zadacima, kao i načinima skladištenja i čuvanja knjiga, časopisa i periodike.

Nakon obilaska, organizovana su predavanja tokom kojih su studenti razgovarali o značaju informacione i medijske pismenosti za korišćenje bibliotečkih izvora, upoznali mogućnosti korišćenja virtuelne biblioteke kojom su sve biblioteke u zemlji povezane u jedinstven informacijski sistem, kao i načine pretraživanja elektronskog kataloga koji sadrži više stotina hiljada bibliografskih zapisa.