Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

PREDSJEDNIK HRVATSKOG NACIONALNOG VIJEĆA URUČIO ZAHVALNICU DIREKTORU NBCG

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković uručio je zahvalnicu Bogiću Rakočeviću, direktoru Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ za njegov dugogodišnji rad i angažman na punom uvažavanju i afirmaciji hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Kako stoji u zahvalnici, Rakočević je u proteklih dest godina kreirao, inicirao i propratio čitav niz programa koji su snažno doprinijeli afirmaciji hrvatske etničke i kulturne posebnosti u Crnoj Gori.

Zahvaljujući na priznanju, Rakočević je istakao da Biblioteka pripada svim narodima koji žive u njoj i da planira programe u kojima su svi podjednako zastupljeni. Nedavno su u Biblioteci  održane književne večeri posvećeni hrvatskim piscima iz Boke Viktoru Vidi i Franu Alfireviću, a uskoro će biti predstavljena i savremena hrvatska književnost.

Saradnja sa Hrvatskim nacionalnim vijećem ogleda se i u razmjeni knjiga. Nedavno je Biblioteka Vijeću poklonila značajan broj naslova, a tom prilikom gospodin Deković je NBCG uručilo niz hrvatskih publikacija.