Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

PROMOCIJA ROMANA „UBOJTAK“ BOŽA BULATOVIĆA

U Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“ na Cetinju će u četvrtak, 5. jula sa početkom u 20 sati biti predstavljen roman „Ubojtak“ Boža Bulatovića, koji je nedavno objavljen u okviru novopokrenute edicije ove biblioteke „Neprolazni romani“.

O knjizi će govoriti Jovanka Vukanović, pjesnikinja i književna kritičarka i mr Ksenija Rakočević, književna kritičarka.

Božo Bulatović je rođen 6. januara 1927. godine u Mojkovcu. Završio je Filozofski fakultet u Beogradu 1952. godine. Bio gimnazijski profesor u Beranama i na Cetinju. Uređivao je časopise „Susreti“, Razvitak“, „Godišnjak Ivangradske gimnazije“ i bio urednik u redakcijama „Borca“, „Pobjede“, „Borbe“, „Sveta“, „Razvitka“, a često je bio prisutan i u „Politici“ i „Književnim novinama“.

U zasebnim cjelinama objavio je:  romane: „Karaula” i “Ubojtak”, književne kritike: „Mihailo Lalić”, „Oton Župančić”, „Skender Kulenović”, „Jovan Dučić”, „Stvari stoje drukčije”, „BB Šaranović – Tihi gromoglasnik”, i „Rubrike”, putopisne reportaže: „Hod u svjetlost”, „Hronike”, „Staze”, „Putevi koji pišu”, kao i pripovijetke: „Priče iz nepovrata” i „Zapisi o bezimenom”

Bio je član Matice Crnogorske, Crnogorskog Društva nezavisnih književnika i Crnogorskog PEN centra. Umro je 12. avgusta 2009. godine u Podgorici.