Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

UPRAVNIK BIBLIOTEKE GETE INSTITUTA SELMAN TRTOVAC POSJETIO NBCG

Upravnik biblioteke Gete instituta u Beogradu, gospodin Selman Trtovac, posjetio je danas Nacionalnu biblioteku “Đurđe Crnojević” na Cetinju.

U razgovoru sa direktorom NBCG gospodinom Bogićem Rakočevićem, a kojem su prisutvovali i rukovodilac Narodne biblioteke u Bijelom Polju Edin Smailović, kao i Vjenceslava Ševaljević iz NBCG, Trtovac je predložio realizovanje zajedničkih aktivnosti, kako bi pospiješili saradnju ove dvije biblioteke.

Stipendije za učenje njemačkog jezika u 2018. godini, zatim realizovanje ideje o osnivanju kutka za profesore njemačkog jezika iz Crne Gore u NBCG, organizaciju radionica sa ciljem podsticanja čitanja kroz igru, kao i organizaciju stručnog predavanja eminentnih stručnjeka iz Njemačke  iz oblasti bibliotekarstva u 2018., samo su neke od zajedničkih aktivnosti koje će se realizovati u narednoj godini.

Gospodin Trtovac je iskoristio priliku što je na Cetinju, te je lično pozvao direktora i zaposlene iz NBCG da prisutvuju Danima njemačkog jezika koji će biti organizovani u okviru Međunaropdnog sajma knjiga u Beogradu, u oktobru ove godine.

Podsjetimo, NBCG i  Gete institut su 2015. godine potpisali Sporazum o saradnji.