Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

Registar organa i institucija na državnom i lokalnom nivou

COBISS dan

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević”, kao nosilac bibliotečko-informacionog sistema Crne Gore, u saradnji sa Institutom informacijskih znanosti iz Maribora organizuje po treći put COBISS dan. Događaj je zakazan za utorak, 24. septembar, s početkom u 11 sati.

Na otvaranju ovogodišnjeg COBISS dana će govoriti mr Dragica Lompar, direktorica Nacionalne biblioteke, Dragana Kažanegra Stanišić, državna sekretarka Ministarstva kulture i medija i dr Aleš Bošnjak, direktor Instituta informacijskih znanosti iz Maribora.

U uvodnom dijelu sjutrašnjeg događaja mr Vjenceslava Ševaljević, rukovoditeljka COBISS centra Crne Gore, će predstaviti razvoj bibliotečko-informacionog sistema u Crnoj Gori, sa akcentom na period od 2021. god. do danas.

Centralni dio COBISS dana posvećen je novim web aplikacijama COBISS.Cat i COBISS.Lib,  a njih će prezentovati Branko Kurnjek  i Marko Kušar , stručnjaci iz Instituta informacijskih znanosti. Poziv za prisutvo je upućen stručnim bibliotečkim radnicima iz svih biblioteka članica sistema COBISS.CG, a njihov broj je trenutno 51.

Ovakvi susreti su prilika da crnogorski bibliotekari  i knjižničari međusobno, kao i sa kolegama iz Slovenije razmotre i druga značajna pitanja i nedoumice sa kojima se susrijeću u svakodnevnom radu u sistemu COBISS.