Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

Registar organa i institucija na državnom i lokalnom nivou

ODRŽAN COBISS DAN U NBCG

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević”, kao nosilac bibliotečko-informacionog sistema Crne Gore, u saradnji sa Institutom informacijskih znanosti iz Maribora organizovala je po treći put COBISS dan,  koji je održan juče, 24. septembra u zgradi bivšeg Italijanskog poslanstva. 

Na otvaranju COBISS dana, goste su pozdravili mr Dragica Lompar, direktorica Nacionalne biblioteke, Dragana Kažanegra Stanišić, državna sekretarka Ministarstva kulture i medija i dr Aleš Bošnjak, direktor Instituta informacijskih znanosti iz Maribora.

Mr Vjenceslava Ševaljević, rukovoditeljka COBISS centra Crne Gore, predstavila je razvoj bibliotečko-informacionog sistema u Crnoj Gori, sa akcentom na period od 2021. godine do danas.

Centralni dio COBISS dana bio je posvećen je novim web aplikacijama COBISS.Cat i COBISS.Lib, koje su predstavili Branko Kurnjek i Marko Kušar, eksperti iz Instituta informacijskih znanosti. Oni su prisutnim stručnjacima iz bibliotečke djelatnosti približili rad u spomenutim aplikacijama i pojasnili eventualne nedoumice kroz diskusiju i odgovore na postavljena pitanja.