Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

EVROPSKE OMLADINSKA KARTICA (EYCA) U NBCG

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ i NVO „Centar za omladinsku edukaciju” potpisali su ugovor o saradnji kojim je korisnicama/ima Evropske omladinske kartice (EYCA) omogućen popust od 20% na godišnju članarinu u Biblioteci

Projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori od 2018. godine realizuje NVO Centar za omladinsku edukaciju uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih, u ime Vlade Crne Crne Gore.

Evropska omladinska kartica (EYCA) je jedina zvanična i besplatna benefit kartica podržana od strane Ministarstva sporta i mladih, koja u Crnoj Gori omogućava svim crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13-29 godina da koriste preko 250 popusta u našoj zemlji i preko 30 hiljada popusta u čitavoj Evropi. Značaj projekta i pozitivni efekti na kvalitet života mladih ljudi su prepoznati kroz različita strateška dokumenta, kao što su Srednjoročni program rada Vlade Crne Gore (2022-2024) i Program osnaživanja Evropske omladinske kartice (2022-2024), te lokalne akcione planove i strategije.